Kunstzinnig Coachen  ouder & kind

Wat is kunstzinnig coachen?


tekening verfkwast 1
tekening verfkwast 1


Als kunstzinnig coach wil je verder gaan dan praten, praten en praten. Je probeert in contact te komen met de innerlijke beleving van het kind of de ouder; de diepere laag die vaak onbewust onze houding en gedrag bepaalt. We doen dit spelenderwijs via opdrachten die én plezier én mooie inzichten opleveren.

De creatieve opdrachten zijn zeer afwisselend. Ze kunnen bestaan uit spel, beweging, tekenen, schilderen of het werken met klei. Vaak worden de opdrachten voorafgegaan door een verhaaltje, gedicht of het kiezen van een voorwerp of kaartje. 


Het gaat bij kunstzinnig werken niet om goed of fout, mooi of lelijk. Je hoeft dus niet  ‘creatief’ te zijn! Het gaat niet om presteren, maar juist om het plezier en de voldoening om uiting te geen aan dat wat in je leeft. Zeker voor kinderen is het vaak makkelijker om zich te uiten via spel dan via het woord. 


Je maakt wat je bent. 
Het gemaakte kunstwerk is een prachtig communicatiemiddel: het weerspiegelt je gevoelens en emoties en dat wat er in je leven speelt. Wanneer we het werkstuk bespreken, leidt dit vaak tot mooie inzichten
.

Belangrijk binnen Jikke is, dat alle gevoelens er mogen zijn, zowel de Zon als de Maan. Pas wanneer we met zachtheid naar onszelf kunnen kijken, durven we vanuit ons centrum te leven en ons in openheid met de ander te verbinden.